Система INTERNOVA єдина система для всього споживчого ринку

Відоме підприємство – «Новацькі хімічні заводи» («НХЗ») – було створено у 1940 році. Потужне виробництво займало провідне стратегічне місце у економіці та обороні Чехословаччини, а після її розпаду стало крупнішим у Словаччині хімічним заводом, сфера діяльності якого охоплює практично усі галузі промислової хімії. Вже багато років «НХЗ» займається синтезом ПВХ – однієї з найактуальніших для сучасного світу речовини. ПВХ виробництва «НХЗ» користується великим попитом у Європі, між іншим, його купує для своїх підприємств відома німецька компанія REHAU.

На початку 90-х років на «НХЗ», у той час – п'ятому за потужністю підприємстві Чехословаччини, було прийнято рішення про створення виробництва профілів для металопластикових вікон. Проведені у інститутах Праги та Братислави дослідження дозволили вибрати найновішу на той час розробку австрійської фірми GREINER – систему Intertec. У 1992 році «НХЗ» вийшли на ринок Європи зі своєю торговою маркою Intertec-s, яка у подальшому була перейменована у Internova.

Масове виробництво вікон з ПВХ було розпочате у Європі більш, ніж півстоліття тому. За минулий час десятки компаній, що спеціалізуються на розробці та випуску найрізноманітніших профільних систем, запропонували ринку сотні варіантів багатофункціональних профілів. Деякі з них вже навіть встигли застаріти, бо реалії сучасного світу будівництва надто швидкоплинні. Наприклад, у Європі вже майже не використовуються двокамерні системи, що не витримують конкуренції з точки зору теплозахисту, не користуються попитом системи з слабким армуванням або недосконалою фурнітурою.

Норми розробки нових систем настільки зросли, що зараз до стандартного набору характеристик профілю входить наявність трьох камер, металеве армування, зовнішній та внутрішній контури ущільнення, використання армуючих пазів стандартних розмірів та навіть екологічні стабілізатори (CaZn). Не зважаючи на високі стартові вимоги, щорічно кількість систем у світі зростає, але затриматися на ринку та вийти на рівень широко вживаної системи можуть лише виключні розробки, що мають об'єктивні переваги поміж конкурентів.

Internova: переваги трьох контурів ущільнення та трьох камер у притворі

При розробці профілів системи Internova було передбачено можливість застосування вікон у країнах з холодним кліматом. У системі не два, а три (!) контури ущільнення. Середній контур утворюється за допомогою спеціального ущільнення з м'якого чорного або сірого ПВХ, коекструдованого з твердим білим ПВХ в процесі виготовлення профілю стулки. При зачиненні вікна це ущільнення примикає до спеціального пластикового «зубу» заввишки 17 мм, що знаходиться на рамі. У результаті по всьому периметру вікна утворюються дві ізольовані одна від іншої камери. Зовнішня «волога» (або «холодна») камера призначена для відводу води й конденсату. У внутрішній «сухій» (або «теплій») знаходяться механізми відчинення вікна, фурнітура та елементи кріплення. У кліматичних умовах України це значно подовжує довговічність цих елементів. Унікальність системи Internova в тому, що середній контур ущільнення й «зуб» рами не просто поділяють притвор на дві камери, але й самі є порожнистими. Таким чином, у притворі утворюються фактично три камери, що значно підвищує приведений опір теплопередачі незаскленої частини вікна (Rnp = 0,65м2 0С/Вт) і запобігає випаденню конденсату на внутрішній поверхні вікон.

Масивна конструкції профілю (вага 1 м.п. рами складає в середньому 1,43 кг) забезпечує її підвищену міцність. Товщина зовнішніх стінок профілів - більш ніж 3 мм.

Принципи будівельної акустики зазначають, що одним з основних шляхів проникнення вуличного шуму у приміщення є притвори вікон. У цьому сенсі система Internova також вигідно відрізняється від інших за рахунок трьох контурів ущільнення та трьох камер у притворі.

Компанія GREINER розробляла свою віконну систему для застосування у високогірних районах Альп, тому вона відмінно протидіє як сильним морозам, так і інтенсивному сонячному випромінюванню, як ураганним вітрам, так і косим дощам. Не випадково в Україні з використанням системи Internova виготовляють вікна під торговою маркою «Альпійське вікно». На сьогоднішній день на ринку представлено три модифікації профілю Internova: системи 6000, 5000 та 4000.

Internova: основи конкурентоспроможності

Усі профілі системи Internova мають сучасний дизайн та майже необмежену кольорову гаму. Надійність та екологічність – найважливіші чинники, які обумовлюють успішність роботи хімічного підприємства «НХЗ» на ринку. Але ще одним фактором, який сформував сьогоднішній статус «НХЗ», є грамотна виробнича політика його керівництва. Тому високоякісні профілі системи Internova є цілковито конкурентоспроможними за ціною. Наявність на підприємстві власної сировини, порівняно дешева робоча сила у Словаччині та близьке розташування з Україною обумовлює помірну ціну на профіль високої якості для українських компаній.

Сьогодні в Україні працюють склади профілів системи Internova в Києві, Донецьку, Вінниці. Відкриті представництва у Одесі, Дніпропетровську, Сімферополі та Львові. На додаток здійснюється допомога у формуванні нових виробництв, в тому числі, комплектація підприємств устаткуванням для виробництва вікон і фурнітурою відомої австрійської фірми МАСО. Працює учбовий центр. Підприємства безкоштовно комплектуються наборами фрез й цулаг та програмним продуктом для обрахунку вікон. Звертаємо увагу, що варіативність модифікацій профільної системи Internova, гнучкість у застосуванні склопакетного заповнення, різноманітність геометричних показників та фізичних властивостей дозволяє за допомогою систем 4000, 5000 та 6000 «закрити» весь споживчий ринок віконних конструкцій.

Internova: екологічна рецептура профілю

Щорічне погіршення екологічного становища у світі обумовило нові вимоги до виробництва у всіх галузях. Зміни торкнулися й профільного виробництва. Щоб запобігти шкідливому впливу свинцю під час виготовлення, експлуатації та утилізації профілів, було розроблено нову рецептуру, згідно якої стабілі-зація профілів відбувається за допомогою екологічно витриманого з'єднання кальцію та цинку. У Європі на безсвинцове виробництво перейшли найбільш поважні компанії, які здатні гнучко відповідати на сучасні реалії ринку.

З початку 2006 року усі системи Internova у відповідності до європейських екологічних стандартів виробляються лише зі стабілізаторами на основі Ca-Zn. Крім забезпечення безпеки, стабілізація профілів кальцієм-цинком дозволяє покращити їх технічні та експлуатаційні характеристики і досягти більш довгого збереження первинного глянцю.

Екологічно витримане про-фільне виробництво не лише сприяє підвищенню якості систем, але й дозволяє підприєм-ству-виробнику зайняти гідне місце у ряду компаній, що виробляють продукцію європейського рівню у співвідношенні з жорсткими нормами ЄС.

Internova 4000 (Класик)

Останньою на ринку з'явилася Internova 4000 – економічна 4-камерна система, оптимальна для масового будівництва. Вага погонного метру рами – 1 кг 100 грам. Товщина зовнішніх стінок – 2,8-3 мм. Максимальний склопакет – 32 мм. Система має широку конструкцію стулки та рами, що забезпечує, з одного боку, виразність конструкції, з іншого – можливість виготовляти надійні та недорогі вхідні двері. Завдяки міцності та оптимальній ударній в'язкості профіль підходить для засклення багатоповерхових та складних за об'ємом будівель.

Відповідність технічних та екологічних параметрів профілю європейським вимогам дозволяє рекомендувати його до масового застосування на суспільних будівлях та спорудах, у дитячих та лікувальних закладах.

Систему INTERNOVA 4000 можна використовувати для підтримки будь-якого архітектурного стилю. Профіль дозволяє виконувати не лише класичні прямокутні вікна, але й асиметричні, трикутні, еркерні та інші конструкції. Профіль Internova Класик цілковито сумісний з широко використовуваною на українському ринку системою Internova 5000 Престиж, що збільшує можливості зі створення конструкцій будь-якого типу та призначення.

Деякі технічні особливості системи Internova 4000:

  • 3 контури ущільнення створюють у місті примикання рами та стулки дві повітряні камери, як і у склопакеті, що робить цю зону більш теплою, а також підвищує герметичність усієї конструкції виробу; фурнітура надійно захищена від корозії;
  • 4-камерна система профілів сприяє створенню у кожній камері свого мікроклімату і є надійною ізоляцією між температурою зовнішнього та внутрішнього повітря;
  • можливість використання різних типів скла: броньованих (завтовшки до 36 мм), низькоемісійних, енергозберігаючих, а також скла різної товщини для зменшення рівня шуму;
  • екологічно чистий якісний матеріал (безсвинцові стабілізатори);
  • сумісність з іншими системами Internova, що розширює можливості використання;
  • є можливість виготовляти прямокутні, трикутні, арочні, асиметричні, еркерні та інші конструкції;

Internova 5000 (Престиж)

Система Internova 5000 (Престиж) – це перша система, розроблена австрійською фірмою GREINER та введена у виробництво на «НХЗ». Конструктів 3-камерної системи, її технологічні, фізичні та експлуатаційні властивості були розраховані на екстремальні температури, тиск та кліматичні навантаження високогірних районів Альп.

Система оптимально підходить для засклення елітних приватних будинків, квартир та престижних офісів. Товщина двокамерного склопакету – 36 мм (у якості заповнення можливо використовувати навіть вітражі).

Вага погонного метру рами – 1 кг 400 грам. Товщина стулки – 74 мм, товщина зовнішніх стінок – 3,2 мм, що забезпечує підвищену міцність та добру статику. Три контури ущільнення створюють у місті примикання рами та стулки дві повітряні камери, як і у склопакетів, що робить цю зону більш теплою та підвищує герметичність усієї конструкції; фурнітура надійно захищена від корозії.

Internova 6000

Система Internova 6000 другою побачила світ. Її технічні характеристики, геометричні показники та удосконалена система теплоізоляції дозволяє впевнено орієнтувати систему на використання у північних регіонах (при -400С має таку ж саму ударну в'язкість на рівні 22-24 кДж/м2, як звичайні профілі при 00С) або виконання складних конструкцій, для яких потрібні системи з підвищеними показниками міцності (наприклад, зимові сади). Товщина склопакету – 48 мм, що дозволяє використовувати захисне, броньоване, низькоемісійне, енергозберігаюче, шумозахисне скло.

Вага погонного метру рами – 1 кг 650 грам. Ширина рами – 80 мм, стулки – 90 мм, товщина зовнішніх стінок – 3,2-3,4 мм. Опір теплопередачі незасклених частин вікна більш ніж 1,0 м2 0С/Вт.

Наші будинки