до проекту зміни №2 до ДБН В.2.2-25-2009

ІСТОТНІ УМОВИ
до проекту зміни №2 до ДБН  В.2.2-25-2009
«Підприємства харчування (заклади ресторанного господарства)»

 

ДП «УКРНДПІЦИВІЛЬБУД» приступив до розроблення проекту Зміни № 2

до ДБН зміною передбачається:

  • щодо сфери застосування ДБН (відсутні норми на капітальний ремонт та технічне переоснащення);
  • виключення вимог, що є предметом нормативно-правових актів та зумовлюють корупційні ризики;
  • розміщення закладів харчування у супермаркетах;
  • перегляд вимог до витрат води;
  • розмежування санвузлів з кімнатами для персоналу;
  • влаштування закладів ресторанного господарства в торгових центрах, інших громадських будівлях;
  • щодо розвантажувальних зон закладів харчування, які розміщені в житлових будинках;
  • щодо освітлення закладів харчування, які розміщені житлових будинках;
  • щодо доцільності спільної з будинком системи опалення;
  • встановлення пожежних гідрантів (щоб були з приладами обліку води, а також забезпечити облаштування поливу пожежної стоянки);
  • щодо розміщення вхідних груп;
  • обмеження кількості кондиціонерів на одиницю площі, перегляд норми розміщення кондиціонерів біля газопроводів;
  • перегляд розрахунку шляхів евакуації;
  • розмежування приміщень закладів підприємств харчування за кількістю місць;
  • щодо обов’язкового розміщення у всіх закладах підприємств харчування приміщення для харчових відходів;
  • врегулювання вимог до фастфудів і фудкортів;
  • щодо прокладання каналізаційних труб та жиро вловлювачів;
  • щодо улаштування під’їздів, підходів, пандусів з урахуванням вимог ДБН В.2.2-40:2018 «Інклюзивність будівель і споруд».

 

 

Т.в.о. директора ДП «УКРНДПІЦИВІЛЬБУД»                 Р.В. Старинець

 

Науковий керівник розробки,

провідний науковий співробітник                                   О.П. Московських