Енергонезалежні будівлі та відновлювальні джерела енергії

Розділ І.

Це потрібно знати всім.

Більше ефективності при менших енергетичних затратах. Все залежить від наших зусиль від нашої активності. Що це значить? У нашому світі, коли є повна ясність про кінець видобування природних енергоносіїв, нині потрібно задуматись про день сьогоднішній, завтрашній, післязавтрашній. Головні питання: як користуватися енергією, яка її оптимальна величина для використання, які види, яким способом, і по якій ціні ми можемо використовувати енергію для своїх потреб?

Перша важлива і необхідна можливість – взагалі знизити ці потреби без порушення якісних показників життєдіяльності і навіть їх підвищенні. Це дуже важливо, але взагалі не вирішує питання споживання енергії і їх джерел.

Детальніше: Енергонезалежні будівлі та відновлювальні джерела енергії

Канадська каркасно-панельна технологія «Екопан» оптимальне рішення для малоповерхового домобудування

Канадська каркасно-панельна технологія «Екопан» оптимальне рішення для малоповерхового домобудування

Технологія будівництва з SIP-панелей (Struktural Insulation Panel – структурна теплоізоляційна панель) прийшла в Україну порівняно недавно. Ця технологія відома зараз під різними іменами, перше її ім'я пов'язане з виникненням технології каркасно-панельного будівництва ще в 1947 році. Але в той час через різні причини вона не набула популярності. Будинки за такою технологією зводилися і в СРСР і мали назву «фінські будинки». Ще одна назва – «канадський будинок», оскільки вважається, що ця технологія, значно модифікована та вдосконалена, прийшла до нас саме з цієї країни. Нині найбільш відомою та популярною в Україні та Росії є канадська технологія будівництва з SIP-панелей, що мають назву «Екопан» (EcoPan).

Детальніше: Канадська каркасно-панельна технологія «Екопан» оптимальне рішення для малоповерхового домобудування

«Пасивний будинок»: архітектурний аспект.

«Пасивний будинок»: архітектурний аспект.

Після світової енергетичної кризи 1974 року у світовій будівельній і архітектурній практиці величезна увага приділяється економії паливно-енергетичних ресурсів, які витрачаються на теплопостачання будівель. При сучасних темпах використання природних джерел енергії (нафти, газу та вугілля), вони можуть закінчитися вже у найближчі 50 років. Безупинне зростання цін на викопні види палива змушує шукати альтернативні, більш дешеві та відновлювані джерела енергії.

Детальніше: «Пасивний будинок»: архітектурний аспект.

Будівництво сучасних будинків на основі каркасу з полегшених сталевих балок ПСБ

Опубліковано в АБЖ "Особняк" № 1-2(56) 2010р.

На сучасному етапі в Україні активно йде пошук нових моделей житлових і громадських будинків, які б дозволяли суттєво зменшити терміни будівництва, спростити технологічні процеси, обмежити вартість будівель і при цьому покращити експлуатаційні витрати.

Детальніше: Будівництво сучасних будинків на основі каркасу з полегшених сталевих балок ПСБ

Технологія "Термодім" - будуємо взимку!

Опубліковано в АБЖ "Особняк" № 3(54) 2010 р.

З плином часу і технічного прогресу ринок постійно висуває все більш жорсткі вимоги до матеріалів і технологій. Великий інтерес представляє поява на ринку нового для наших широт матеріалу для будівництва стін – пінополістирольного блоку, або термоблоку. Для багатьох цей матеріал – новинка, проте, є й ті, хто знає про нього з досвіду сусідів. У цій статті ми розповімо Вам про переваги технології «ТЕРМОДІМ», дамо поради як правильно вибирати термоблоки.

Детальніше: Технологія "Термодім" - будуємо взимку!

Наші будинки